Wat is het Centraal Levenstestamentenregister?
22 September 2016 Door: Peter Duijzend

Dit is een register waarin bijgehouden wordt wie, wanneer en bij welke notaris een levenstestament maakt, wijzigt of herroept. De notaris kan je levenstestament aanmelden bij het Centraal Levenstestamentenregister (CLTR). Dit geeft de zekerheid dat iedereen die dat mag (notarissen, artsen en rechters), kan achterhalen of je een levenstestament hebt opgesteld. Bij de notaris kunnen zij dan de inhoud van het levenstestament opvragen. De kosten voor de inschrijving bedragen € 6,50 exclusief btw en € 7,87 inclusief btw (tarieven 2021).

3 reacties op “Wat is het Centraal Levenstestamentenregister?”

 1. G.Schreurs says:

  Voor het beheer van bankzaken van mijn moeder, die een levenstestament heeft getekend waarin staat dat ik dit mag doen, heb ik voor de bank een uittreksel van het CLTR nodig dat niet ouder is dan 2 maand. Hoe vraag ik dit aan?

  1. Peter Duijzend says:

   Uitsluitend (kandidaat-)notarissen kunnen het CLTR raadplegen. Dit kan alleen digitaal. Wilt u weten of iemand een levenstestament heeft? Neem dan contact op met een notaris. Neem bijvoorbeeld contact op met LR Notariaat (http://www.lrnotariaat.nl). Uiteraard kan je ook de notaris bellen die het levenstestament heeft opgesteld.

 2. Esther Holten says:

  Bedankt voor het delen van deze informatie over het centrale register. Ik kan mij voorstellen dat niet altijd iedereen weet of je een testament hebt opgesteld. Zo heb je als nabestaande ook een extra zekerheid. https://www.notarisscherfke.nl/servicegebied/delden

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met * zijn verplicht.